Atlanterhavet

By Simon Winchester

Atlanterhavet - Simon Winchester
  • Release Date: 2011-09-16
  • Genre: History

Description

Det mektige historieverket Atlanterhavet tar deg med på en fascinerende biografisk oppdagelsesreise fra oseanets opprinnelse for 370 millioner år siden og frem til i dag. Med en blanding av historie og anekdoter, vitenskap og formidlingskunst gir Simon Winchester oss beretningen om det storslåtte Atlanterhavet – og om utviklingen av de kulturer og samfunn som har befolket dets kyster. 
Inntil for tusen år siden hadde få mennesker våget seg ut på Atlanterhavet, eller forestilt seg muligheten for å krysse det. Men straks de første modige sjøfolkene – vikinger, irer, kinesere, portugisere og spanjoler – hadde nådd de fjerne kystene, ble Atlanteren bindeleddet mellom Amerika i vest og Europa og Afrika i øst, og næringsgrunnlaget for millioner av mennesker langs titusener av kilometer med kystlinje. 
Atlanterhavet har utfordret oppdagere, vitenskapsmenn og erobrere i århundrer. Poeter og herskere, eventyrere og sjørøvere, fiskere og forretningsfolk – alle har de hatt et forhold til det enorme blågrønne havet. Simon Winchester skildrer dette intime forholdet med en litterær spenst og en fortellerglede som bringer Atlanteren til live i en episk beretning om grunnlaget for hele den vestlige sivilisasjon.