Vieras kartanossa

By Sarah Waters

Vieras kartanossa - Sarah Waters
  • Release Date: 2013-10-29
  • Genre: Mysteries & Thrillers

Description

Eletään kesää 1940-luvun lopulla sotavuosien köyhdyttämällä Englannin maaseudulla. Tohtori Faraday kutsutaan potilaskäynnille Hundreds Hallin kartanoon. Ayresin perheen kotina yli kaksi vuosisataa toiminut kartano, ennen niin suuri ja komea, on surullisesti rapistumassa. Tiiliseinät lohkeilevat, puutarha kasvaa rikkaruohoa ja tallipihan kello on pysähtynyt näyttämään ikuisesti kahtakymmentä vaille yhdeksää. Kartanon omistajat, äiti, poika ja tytär, yrittävät sinnitellä muuttuvan maailman tahdissa.

Kiusaako Ayresin perhettä vain heidän elämäntapansa katoavaisuus vai jylläävätkö kartanossa jotkin paljon pahemmat voimat? Tohtori Faraday ei osaa aavistaa, kuinka läheisesti ja kammottavasti perheen kohtalo tulee kietoutumaan hänen omaansa.

Yllättävistä juonenkäänteistä tunnettu Sarah Waters kirjoittaa oman mukaelmansa goottilaisesta kummitusjutusta. Vääjäämättömästi kohti loppuhuipennusta kasvavasta tarinasta muodostuu vaikuttava psykologinen jännityskertomus sekä hieno allegoria brittiläisen luokkayhteiskunnan murroksesta.