Sunomis Inklusjon

By Tore L. Tangen

Sunomis Inklusjon - Tore L. Tangen
  • Release Date: 2014-08-22
  • Genre: Fiction for Young Adults

Description

Historien om Sunomi er en serie med bøker der man følger Sunomi MaqiFina fra hun begynner på skolen som 7-åring og til hun dør mett av dage.

Sunomis Inklusjon handler om at Sunomi får begynne på skolen. I boken følger man henne gjennom ritualene Illomiene har for en så viktig dag i en ung persons liv. Boken veksler mellom Sunomis førstepersonsperspektiv på Illomienes verden og fortellerstemmens oversikt over hva Sunomi opplever. Samtidig får man en kort introduksjon til Kongeriket Illte, Illominene som bor der, språket de snakker og landet de bor i.

Boken er skrevet med tanke på at barn vil komme til å lese den, men det er ingen typisk barnebok. Forfatteren har hverken rettet språket eller innholdet direkte mot den gruppen lesere som med størst sannsynlighet vil lese boka. Språket er til tider en utfordring for barn å lese, med ord som krever at leseren invisterer i et ønske om å lese boka og beskrivelser av virkeligheten rundt Sunomi som barn må regne med å møte både i barndommen og senere i livet. Boka gjør intet forsøk på å trekke ull over øynene på leseren, men lar denne følge Sunomi i hennes møter og erindringer om de farer og utfordringer livet byr på, på godt og vondt. Til hjelp har man forfatterens måte å trekke leseren videre inn i historien ved langsomt å lede leseren gjennom teksten, legge ut brødsmuler om senere innhold og ved en kreativ bruk av språket til å sette leseren inn i Sunomis og illomienes verden.

Boka er beregnet å kunne leses av alle fra 7 til 700, om du skulle være så heldig å ha levd så lenge.